Kérdések melyek benned is felmerülhetnek

Miért dolgozok ingyen?

Mert szeretem ezt csinálni és nagyon fontos nekem, hogy olyanok is igénybe tudják venni ezt a szolgáltatást, akik egyébként csak legyintenének, mert túl drága luxusnak tartják.

Továbbá nagyon fontosnak tartom, hogy azzal ellentétben, mikor egy kézzel fogható terméket vásárolunk és pontosan tudjuk mennyi az ára, egy beszélgetéskor az én lelkemhez legközelebb az áll, hogy a beszélgető partnerem dönti el, érezvén az eddigi hatásokat, a saját anyagi helyzetét, stb., hogy mennyit ért neki ez az egész, mekkora összegnél érzi úgy, hogy ez így korrekt volt.

Persze az, hogy mennyi embert tudok vállalni, az nagyban függ majd attól, hogy kapok-e támogatást az ügyfeleimtől. Értelemszerűen egy bizonyos szint fölé megfelelő anyagi támogatottság nélkül nemtudok menni, ez esetben csak napi pár órát tudok foglalkozni ezzel a projektemmel. 

Honnan tudjam, hogy ez nekem segíthet-e?

Gyere és próbáld ki. 🙂 

Egyébként úgy vélem, hogy a legtöbb ember megtapasztalta már, hogy egy probléma kibeszélése mennyire jótékony hatással bír, még akkor is, ha a másik fél nem mindig van ott fejben és gyakran átvált a saját problémájára. Én ahelyett, hogy a saját gondjaimról kezdenék beszélni, igyekszem 100%-osan rád fókuszálni, sőt olyan kérdéseket igyekszek feltenni, amik még inkább elősegítik a beszélgetést, és hogy a lehető legnagyobb hatásfokkal tudjunk dolgozni azért, amiért felkerestél.

Hiszem, hogy a problémáinkra magunkban van a kulcs, ennek felismerésében, és abban, hogy tudjuk majd, hogy miként oldhatóak meg a problémáink vagy érthetőek el a céljaink belülről, ebben próbálok segíteni.

Ez most miben különbözik egy pszichológiától?

A pszichológia egy nagyon fontos dolog, ami szintén rengeteget tud segíteni, csak máshogy. 

Szerintem nincs értelme különbséget tenni, olyan értelemben, hogy egy jó pszichológus a módszereivel majdnem biztos, hogy tud segíteni a legtöbb helyzetben, a legtöbb illetőnek. Egy Life Coachra hasonló dolgok mondhatóak el. A lényeg inkább az összhang megléte vagy hiánya.

Ha szimpatikus nekünk az, akinek megnyílunk szívesen járunk, beszélgetünk, és ez segíteni fog nekünk. Pszichológus feltérképezi a múltunkat, a kapcsolatainkat, a problémánkat kiváltó eseményeket, stb. és ez alapján igyekszik segíteni nekünk. A Life Coach hasonló dolgot csinál, csak jóval többet hagyatkozik a beszélgető partnere felismeréseire, kérdések általi belső előrehaladásaira. Ezenkívül gyakorlatiasabb, megoldásorientáltabb egy-egy ilyen beszélgetés.

Tehát bárki, aki ezt olvassa döntse el számára melyik a szimpatikusabb, érdemes kipróbálni mindegyiket, és annak bizalmat szavazni, ahol a szakemberrel kapcsolatban megvan a harmónia. Van akinek a pszichológia fog beválni, van, akinél a Coach. Van akinél mindkettő, és akad olyan is, akinél egyiksem. Viszont próbálkozni megéri, mert sokat lendíthet rajtunk. 

Ha támogatlak, jár valami előnnyel?

Nem jár. Ha előnyt osztanék a támogatásért cserébe, akkor rögtön üzleti modell lenne belőle, ahol az lenne célom, hogy kikényszerítsem a támogatásokat, mert mondjuk előre veszem azokat, akik honorálják a munkám. Ilyet nem szerenék. Úgyanúgy fókuszálok mindenkire, legalábbis erre törekszem majd lehetőségeim szerint.

Kellemetlen lesz nekem, ha nem fizetek semmit?

Nem! Legalábbis erre törekszem. Csinálhatnám úgy is, hogy mondjuk egy személyes ülés után, helyet és időt hagyok annak, hogy akkor most mennyit szánsz erre és akkor nyilván nagyon kellemetlen az egész szituáció mindenkinek, de pont az a célom, hogy ilyen ne legyen. Tehát egy személyes találkozó után megkérem az illetőt, hogy otthon gondolja át, ülepedjenek le a dolgok, és bármilyen nyomás nélkül, érezze magában, hogy ért-e valamit számára vagy sem, illetve hajlandó-e ezért valamilyen formában támogatni. 

Én nem kérdezek, nem hozom szóba, sőt igyekszek mindent elkövetni annak érdekében, hogy baráti beszélgetésnek tűnjön ez az egész. Sehol a folyamatban egyetlen helyen sem teszem ezt a támogatós dolgot kellemetlenné.

Az pedig rajtad múlik majd, hogy ha mondjuk nem támogatnál, de még azért 1-2x visszajönnél, hogy nem-e gondolsz butaságokra, mint például: “úgy is tudja, hogy nem támogattam, akkor kifog nézni, hogy mit keresek ott, inkább nem megyek, stb.” Ilyen nem lesz, ha bízol bennem, magát a személyt figyelem, a haladásunkat, és a célokat. Ezek a fontos dolgok, és az anyagi dolgokat nem keverem ide. 

Tehát nem úgy néz ki a képlet, hogy mindenkitől elvárom, hogy támogasson, de van lehetőséged ezt ingyen megúszni, hanem senkitől nem várom el, hogy támogasson, de van lehetőséged ennek ellenére megtenni, és ez nagyon fontos különbség. 

Ha eldöntöttem, hogy támogatlak, hol és hogyan tudom ezt megtenni?

Reményeim szerint erre a https://www.raczbarna.hu/tamogatas oldalon megtalálod a választ. 

Anyagilag banki átutalás, Paypal, Patreonon keresztül, egyéb módon pedig leginkább facebook ajánlás/ videó ajánlás stb. formában. 

Tényleg működik, vagy ez valami új parasztvakítás?

Ahelyett, hogy sokat részletezném, (pár helyen már írtam hosszabban róla az oldalon) inkább egy két érdekességgel válaszolnék: Vajon véletlen-e, hogy Magyarországgal ellentétben az USA-ban ennek egyre nagyobb divatja van? Vélhetően pár év múlva egyre inkább kinövi magát itt is. Nem egy amerikai sportcsapat komoly éves dollár milliókat költenek coachokra, mentál trénekre, mert felismerték, hogy mennyi előnnyel jár. Egyes elit csapatoknál több, mint 10 mentál tréner dolgozik. A Life Coach hasonlóan eredményes növekedést mutat, mert a módszerek működnek. Tehát lehet, hogy ez még itt hazánkban inkább parasztvakításnak tűnik, de véleményem szerint egyre inkább elfogadják az emberek majd itt is, mint működő, valódi segítséget nyújtó szolgáltatást. 

Milyen problémákkal fordulhatok hozzád?

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Online vagy személyes beszélgetés a jobb?

Online sokkal kötetlenebb a dolog. Amikor ráérünk váltunk egy hosszabb üzenetet, akár hétvégén, hajnalban is, amikor épp időnk engedi. Ha épp elérhetőek vagyunk akkor kialakulhat interaktív beszélgetés is, vagyis lehet általa haladni. Online több emberrel tudok beszélgetni. Személyes beszélgetés viszont hatékonyabb. Az, hogy látom a reakciókat, a viselkedést, a testbeszédet az számomra fontos visszajelzés a haladási irány szempontjából, így azt is könnyebben észreveszem, ha az illető saját magának is hazudik egy kérdésnél, amit online lényegesen nehezebb kiszűrni. Viszont sokkal kötöttebb, fix időpontos, és rövidebb, mint egy folyamatosan zajlodó online beszélgetés.

Tehát előnyök hátrányok mindkét oldalnál. Online videó vagy sima hívásokra csak ritka esetben van lehetőség jelenleg.

Miért jó ez neked, miért csinálod ezt az egészet?

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Miért nincs pszichológiai végzettséged is?

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Mennyibe kerülne egy átlagos Life Coach foglalkozás?

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Amikről mostanában szó van a blogban

Gondolataimról, érzéseimről őszintén hátha elgondolkodtat, inspirál

Maradt még kérdésed?

Tedd fel bátran és ha olyan, akkor kikerül az oldalra is név nélkül, hátha másokat is érdekel. 🙂

+36305455196

8200 Veszprém Széchenyi utca 1

info@coachveszprem.hu

+36 30 5455 196

info@coachveszprem.hu

8200 Veszprém, Széchenyi utca 1

"Bármekkora dolgot is viszünk véghez, egyetlen apró lépéssel kezdődik."

2020. Minden jog fenntartva.