Rácz Barna

Life Coach

Együtt a céljaidért!

Szia! Szeretnék segíteni, és azon dolgozni, hogy számodra egyre jobbá váljon az életed.

Történetem

A fél gyerekkorom abból állt, hogy megfigyelem az embereket, majd amit csak lehet igyekeztem tanulni belőle. Ha valamilyen megállapításra jutottam, akkor igyekeztem újabb visszaigazolást szerezni rá. Kíváncsiság hajtott, meg a felszín alatti dolgok, érzések, gondolatok. Nem vagyok földhözragadt embert, szeretek hallgatni az intuícióimra, ugyanakkor fontosnak tartom a teszteléseket, a statisztikát, a bizonyított módszereket.

Négy éves koromban kezdtem sakkozni, amitől kaptam egy jó adag racionális logikus gondolkodást. Ezt a sportot az Akrobatikus Rock and Roll váltotta, ami egyfajta táncsport lévén jóval inkább az önkifejezésről, az érzelmekről szól. Őszintén szólva mindig is valahol középen képzeltem el magam ezen a racionális vagy érzelmi alapú gondolkodás skálán. Ezt fontosnak tartom, mert sok esetben egy nagyon racionális ember borzasztóan nehezen érti meg az érzelmi alapon döntő embereket, és ugyanígy fordítva.

2013 (?)-ban végeztem el a Life Coach képzésemet, de ez csak a papírt biztosította. Valójában mindig, már egész fiatalon is ezt a Pszichológia/Life Coach keveréket csináltam barátokkal, ismerősökkel, idegenekkel egyaránt. 

……

 

Ami miatt ezt csinálom

Szeretem az embereket

Mindig is szerettem, főleg 1 az 1-be bárkivel beszélgetni. Számomra minden ember különleges, és öröm volt számomra, ahogy egy másik ember személyiségét megismerem.   

Örülök, hogy ha másnak segíthetek

Nálam ez elég ösztönösen történik. Keresem az ilyen lehetőségeket. Itt elsősorban lelki dolgokról van szó, de bármikor bárki kérésére azonnal álltam rendelkezésre, ha valaki valóban szeretett volna megoldani valamit, előre jutni.

Akarok tenni valamit a közösségért, amiben élek

Főleg online vállalkozásaim voltak és vannak, amik jóval kevésbé járul hozzá egy közösséghez, de közel sem annyira, mint aki fizikai munka formájában / vagy személyes lelki formában dolgozik a városban.  Ezzel a projekttel egy kicsit jobban részese lehetek a közösségnek.

Nagyon sokat tanulok azoktól, akikkel foglalkozom

Hiszem azt, hogy egyik ember sem tud olyan embert kiválasztani, akitől ne tanulhatna valamit. Persze nagyon vegyes, hogy a másik féltől mit tanulhatsz, de egy új nézőpont, új megközelítés nagyon tanulságos lehet, ha nyitottan fogadjuk és folyamatosan arra törekszünk, hogy megakarjuk érteni a másik fél gondolatait, érzéseit, képességeit.

Egész életemben a beszélgetések során felmerülő kérdésekre, miértekre keresem a választ

Szeretném egyre inkább megérteni a miérteket, az okokat, hogy valakinél miért alakulnak ki olyan gondok, amik akadályozzák az előrejutásukat, amik egész életre szóló traumákat okoznak, amik egy életen át képesek befolyásolni a tudatalatti által a döntéseiket. Ezeket egyre inkább feltérképezni, a kiváltó okokat, a megoldásokat, a hatásukat mindig is különösen érdekelt, és folyamatosan szeretnék ezen a területen egyre mélyebb és mélyebb kérdésekkel is foglalkozni, amiben ez a projektem igen jó inspirációt adhat,

Valahogy másként…

Nem arról van szó, hogy ne lennék őszinte híve a modern fejlődésnek, a rengeteg pozitív és csodás dolognak, ami történik a világban, viszont néhány dolog trendje, amerre tart igenis aggasztó számomra. A kapcsolatok felszínessége, még sajnos sokszor párkapcsolatok esetében is, az elhidegülés, a figyelem hiánya, az amire fókuszálunk az igazán fontos dolgok helyett nem igazán előre mutató. 

A hírekben szinte csak gyűlölködés jön szemben, a házasságok igen nagy számban válással végződnek, a gyerekek alig alig kerülnek bele a felnőtt korban súlyos vagy kevésbé súlyos traumák nélkül. Kapunk tehát egy negatív spirált, aminek jó lenne elejét venni, vagy valahogy kezelni, de senki sehol nem mondja meg, hogy mit tegyünk ez ellen.  Sokszor még csak időnk sincs arra, hogy megoldásokat keressünk, hiszen mindennapjaink a jó / vagy legalább elfogadható életünk fenntartásával telik.

Szeretnék a fontos dolgokra koncentrálni, beszélni másokkal erről, hogy nekik mi a véleményük, mennyi idejük van a szeretet érzésével tölteni mindennapjaikat, van-e egyáltalán erre idejük, tudatosan foglalkoznak-e vele és ha nem, akkor miért nem? 

Tanulni szeretnék és közben eljutni a beszélgetőpartnereimmel olyan gondolatokig, melyek talán mindkettőnket kicsit előrébb visz.

Ingyenes

E-book

Ne várj tovább, lép kapcsolatba velem!

"Bármekkora út is áll előtted, bármilyen messze is szeretnél eljutni, függetlenül attól, hogy mekkora csúcsra törsz, vagy gödörből szeretnél kilábalni, egyetlen apró lépéssel kezdődik."

A szeretet és a szerelem az egyetlen olyan energia, amit követve meggyőzödésünk lehet, hogy jó irányba tartunk.

A körülményeinkben keresni sikereink vagy kudarcaink forrását súlyos hiba. Jó és rossz dolgok egyaránt történnek mindenkivel. A különbség csupán a fókusz, amire eszünket és szívünket irányítjuk.

+36 30 5455 196

info@coachveszprem.hu

8200 Veszprém, Széchenyi utca 1

"Bármekkora dolgot is viszünk véghez, egyetlen apró lépéssel kezdődik."

2020. Minden jog fenntartva.